10 ting du ikke bør gøre, når du er på ferie
Rejser

10 ting du ikke bør gøre, når du er på ferie

Danskerne rejser som aldrig før, og vi elsker dovne feriedage og familiehygge. I ferien har de fleste lyst til at unde sig selv lidt ekstra og slipper gerne de stramme hverdagsbudgetter lidt fri.

Med kreditkort kan du hæve penge efter behov i løbet af ferien. Ja, du bør faktisk betale alle ferieudgifter med kreditkort, fordi det er den sikreste betalingsmåde i udlandet. Det er nemlig ekstra vigtigt at handle sikkert, når du færdes uden for Danmarks grænser.

Her er nogle enkle tips til sikker brug af kreditkort på ferien:

1) Forbered dig inden afrejsen
Tjek kreditkortets udløbsdato. Tag en kopi af kortet og passet, og opbevar kopierne på et separat og sikkert sted. Skriv de telefonnumre ned, som du skal ringe til, hvis du mister eller får stjålet dit kreditkort.

2) Gå ikke med tegnebogen i baglommen
Turister er attraktive for langfingrede lommetyve. Opbevar tegnebogen et sikkert sted under hele rejsen, gerne i et pengebælte. Så undgår du at miste alle dine betalingsmidler, hvis nogen stikker af med kufferten ved check-in i lufthavnen eller på busholdepladsen.

3) Spred risikoen
Tag ikke på ferie med kort og kontanter på samme sted. Hvis du mister håndbagagen eller kufferten, som kortet ligger i, får du et stort problem. Opbevar altid et kreditkort i håndbagagen, og hav et reservekort i kufferten. Så undgår du at miste det hele på en gang.

4) Læg kortet tilbage
Det er let at blive lidt distræt, når man er kommet frem til rejsemålet. Hvis du tager kortet op af tegnebogen for at betale for noget for derefter at smide kortet tilbage i tasken eller løst i lommen, er det let for andre at få fat i kortet, uden at du lægger mærke til det. Husk altid at lægge kortet tilbage i tegnebogen efter brug!

5) Køb med kreditkort
Det sikreste er at bruge et kreditkort ved køb i udlandet frem for et hæve (debetkort). Så undgår du, at kontoen bliver tømt på få minutter, hvis nogen stjæler kortet eller får fat i kortoplysningerne.

6) Følg med tjeneren
Lad aldrig tjeneren tage kortet med om bag disken og væk fra det sted, du står. Gå hellere med hen til betalingsterminalen, hvis den er et andet sted i lokalet. På den måde kan du hele tiden sikre dig, at ingen misbruger kort eller kortoplysninger.

7) Kontroller kvitteringen
Du er ansvarlig for totalbeløbet for købet, og derfor er det vigtigt at kontrollere, at kvitteringen passer. Tjek, at totalbeløbet er udfyldt, inden du betaler. Så slipper du for ubehagelige overraskelser senere hen.

8) Undgå løse kort på hotelværelset
Hvis du efterlader kortet på hotelværelset, bør du undgå at lægge det på natbordet eller andre usikre steder. Brug opbevaringsboks eller pengeskab.

9) Pas på kvitteringer
Gem alle kvitteringer, når du handler eller er ude at spise. Så kan du kontrollere dem mod kontoudskrift og faktura, når du kommer hjem.

10) Skriv ikke PIN-koder ned
Hvis du skal hæve lokal valuta fra en hæveautomat på rejsen, bør du have lært PIN-koden udenad. En seddel med koder på kan let komme på afveje.

Væg på vakt – undervejs og efterfølgende!
Sørg for, at ingen holder dig under opsyn, når du hæver penge. Vift heller ikke med kort og penge, når du er færdig med at hæve kontanter. Det kan virke fristende for lommetyve.

Husk, at du kan tjekke alle udgifter, der er trukket på kreditkortet, efter ferien er slut. Tjek, at beløbene er rigtige på fakturaen, inden du betaler den. Finder du noget, der ser underligt ud, eller er der trukket for meget, så kontakt kortudstederen.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *