Rejser

5 skønne jazzhoteller i Europa

I anledning af Copenhagen Jazz Festival, som fra den 4. til 13. juli 2014 samler omkring 250.000 besøgende til 1.200 koncerter, har prissammenligningssiden trivago samlet en liste over 5 lækre hoteller, hvor man kan nyde de bløde, musikalske toner. Her kan du blive ren og fin i et pianobrusebad, nyde din søndagsbrunch til tonerne af live jazz eller være med på første parket, når en radiostation broadcaster deres jazzaftenudsendelser fra hotellobbyen.

Vi starter selvfølgelig herhjemme. Her bør du tage på Copenhagen Plaza Hotel, hvis du vil opleve ægte jazzstemning. Det fine hotel, som åbnede i 1914, ligger lige overfor Tivoli tæt ved Hovedbanegården og Vesterport station. Man bor kort sagt i midten af København med gåafstand til flere af byens jazzbarer. Men du behøver ikke engang bevæge dig udenfor, hvis du vil nyde live jazz. Hotellet har deres egen jazzbar ”The Library Bar”, hvor der spilles livemusik hver torsdag og lørdag fra kl. 19.30 til 22.00.
Priser fra ca. 1.325 kr. pr. nat

I Roms San Giovanni distrikt ligger Jazz Style Hotel. Det lille designhotel består af 4 unikke værelser dekorerede efter musikgenrer. Værelserne er navngivet Cool, Swing, Rock og Piano. Piano suiten har eget jacuzzi og balkon, som er perfekte til afslapning efter en aften med jazzklub-hopping i Roms gader. Gregory’s Live Jazz & Dinner Club kan nås med metroen på 15 minutter og BeBop Jazz Club ligger 10 minutters kørsel i bil fra hotellet. Foretrækker du at lytte til de bløde toner på værelset, skal du ikke bekymre dig om dine naboer: Alle værelserne er selvfølgelig lydisoleret.
Priser ca. 600 kr. pr. nat, se mere her.

På en af Oslos fineste adresser ved Karl Johans gate ligger Grand Hotel, som er og var stamsted for store norske personligheder heriblandt Henrik Ibsen og Edvard Munch. Den fine gamle hotelbygning er helt tilbage fra 1874. I stueetagen serveres der luksuriøs morgenmad hver dag, men jazz og gourmetfans bør især besøge hotellet på en søndag. Her kan man nyde en lækker Jazz Brunchbuffet med live musik for 365 norske kroner, hvilket svarer til ca. 335 danske kroner. Priser fra 1.370 kr. pr. nat, se mere her.

Ellington Hotel i Berlin udmærker sig ved at være vært for Berlins Jazz Radio 106,8. Der er opsat et radiostudie i hotellet, hvorfra radiostationen sender aftenudsendelserne live. Hver dag fra kl. 18.00 kan gæster sidde i hotelbaren og nyde en cocktail med toner fra, og udsigt til, den direkte radioproduktion. Berlin Jazz Radio har modtaget stor hæder for deres programmer, bl.a. har de vundet hele 19 priser ved New York International Radio Broadcasting Award.
Pris ca. 620 kr. pr. nat, se mere her.

Midt i Barcelona, to minutters gang fra Las Ramblas og Placa de Catalunya ligger Jazz Hotel. Her kan gæster nyde skønne cocktails til tonerne af saxofon og klaver i hotellets populære Jazz Bar. Hotellet er udstyret med to typer værelser henholdsvis Jazz værelser og de såkaldte Jazz Junior Suiter, som alle har installeret lydsystemer, så man kan lytte til sin yndlingsmusik, når man slapper af på værelset. På tagterrassen er der pool og liggestole til solbadning med en skøn udsigt over Barcelona by.
Priser ca. 750 kr. pr. nat, se mere her.

 

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *