Hjemmet

Må rygere ryge i deres eget hjem?

For blot et par dage siden, 1. Juli, kunne rygerne på DSBs perroner godt pakke sig – det var nemlig ikke tilladt længere.

Ændringen, der har til formål at glæde majoriteten af de rejsende, der ikke er så glade for røg og for at spare DSB penge fra de 25.000 daglige skodder der skal samles op, var endnu et slag mod de danske rygere.

Selvfølgeligt skal rygerne være solidariske med de, der ikke er særligt glade for tobaksrøgen – men kunne man ikke argumentere for, at denne solidaritet skal gå begge veje?

Spørgsmålet er, hvornår vi rammer grænsen. Vil folk acceptere et forbud mod cigaretter (forudsat, de elektriske af slagsen som her stadig er tilgængelige), vil de acceptere et forbud mod at ryge i eget hjem (for det er jo synd for dem, der skal bo der bagefter en selv), eller hvornår rammer vi grænsen for, hvad de danske rygere synes er retfærdigt at underlægge sig?

Jeg ryger ikke selv og var også irriteret over lidt røg – men det er heller ikke nemt at køre fra Aarhus til København uden at få lov til at dampe lidt. Ja, man kan bare stoppe med at ryge; men så sort eller hvidt er alting bare ikke.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *