Smykker til Kvinder

Guide til valg af smykke til din samlever

Skal valget falde på guld eller sølv? Turkis eller topas. Her får du en guide til dig til at vælge det smykke, der passer bedst til dig, eller din samlever.

At stå hos guldsmeden og skulle købe et nyt smykke kan give nøjagtigt samme dilemmaer, som når et barn træder ind i slikbutikken. Så meget at vælge mellem, der glimter i alle regnbuens fristende farver, og slet ikke nok penge til at købe det hele.

Er man i tvivl om, hvilke farver og metaller, der passer bedst, kommer her en række gode råd og guidelines til, hvordan man vælger rigtigt og om eks aesop er et godt valg.

Find først og fremmest ud af, om det er varme eller kolde farver, der klæder dig bedst. Det finder man nemmest ud af ved at vurdere, om man har en varm hudtone eller en kold hudtone. Har man en varm hudtone, har man som regel gule undertoner og har nemt ved at blive solbrun, mens den kolde hudtone har en blå undertone. Den kolde hudtone findes som regel hos mennesker, som er meget lyse eller som har nemt ved at rødme.

Øjnenes farve kan også være et rigtigt godt pejlemærke til at finde ud af, om man egner sig bedst til kolde eller varme farver. Her gælder samme tommelfingerregel som med hudtonen. Så lysebrune øjne vil oftest være varme, fordi farven hælder mod gult, mens mørkebrune øjne kan være kolde, fordi nuancen hælder mod blå eller sort. Det samme gælder i øvrigt for blå øjne, som man ellers umiddelbart kunne tro altid ville være kolde. Men er nuancen over mod det grå, er der som regel tale om en varm farve.

“Generelt kan du gå ud fra, at din øjenfarve vil være en farve, hvis nuancer er god til dig. Så øjenfarven er en rigtig god indikator for gode farver til dig,” forklarer Tini Owild, der arbejder som stylist for blandt andet flere politikere og en lang række danske erhvervsvirksomheder.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *