Danske kvinder bruger mest tid foran spejlet – se sjove fakta

  • af

Danske kvinder ligger nummer to på listen over, hvem der tager længst tid om at gøre sig klar til en festlig aften i byen og placerer sig dermed blandt de mere forfængelige. Det viser nye tal fra en dansk og europæisk undersøgelse foretaget af Analyse Danmark og Harris Interactive på vegne af skønhedsvirksomheden Remington.

Sjove fakta fra spejlet
52 pct. af de danske kvinder svarer, at det værste ved at gøre sig klar er at finde tøj.

56 pct. af de danske kvinder skifter tøj mere end én gang, når de gør sig klar til en aften i byen.

26 pct. af de danske kvinder inviterer venner over for at gøre sig klar sammen til en festlig aften ude.

35 pct. af de danske kvinder synger, og 24 pct. danser typisk, når de gør sig klar til en festlig aften ude, mens 33 pct. drikker alkohol.

Over halvdelen (55 pct.) af de danske kvinder mener selv, at de har en dårlig hårdag mere end én gang om ugen.

Kun 15 pct. af de danske kvinder svarer, at håret slet ikke eller at det kun i mindre grad har betydning for deres selvtillid.

Remington ønsker at hjælpe verden med at gøre sig klar og har derfor kigget ind bag dørene hos mænd og kvinder i ni europæiske lande for at blive klogere på vores vaner og holdninger. Mange danske mænd brokker sig gerne over, at deres partner tager lang tid om at gøre sig klar, og måske er der noget om snakken. En ny undersøgelse fra Remington viser nemlig, at danske kvinder kun overgås af russiske kvinder, når det kommer til tiden, der bruges på at smukkesere sig foran spejlet inden en aften i byen.

Næsten halvdelen af de danske kvinder (49 pct.) bruger mere end 45 min. på at gøre sig klar til en festlig aften i byen. Kun de russiske kvinder slår os her, hvor tallet er 57 pct. De franske og tyske kvinder er til gengæld nogle af de hurtigste til at komme ud af døren. Her gør omkring en tredjedel sig klar på under 19 minutter.

Det går minutterne med

Nok tager de europæiske kvinder ikke lige lang tid om at style sig, men til gengæld er der ligheder i forhold til, hvad tiden bruges til. Det er nemlig et fælles træk for de europæiske kvinder, at de ofte har svært ved at beslutte sig for, hvilket outfit de skal have på. For alle landene gælder det, at over halvdelen af kvinderne skifter tøj mere end én gang, og blandt de italienske og tyrkiske kvinder er tallet oppe på 67 pct.

Flere europæiske kvinder går også op i, hvordan lokkerne sidder, og i gennemsnit skifter omkring hver tredje kvinde frisure mere end én gang, når de gør sig klar til en festlig aften ude. Her er de danske kvinder dog blandt de mere beslutsomme, hvor det kun er ca. hver femte (19 pct.), mens det er knap halvdelen af de tyrkiske kvinder (48 pct), som har svært ved at få håret til at arte sig. Det er ikke kun håret på hovedet de europæiske kvinder går op i. For næsten alle landene gælder det, at over halvdelen af kvinderne fjerner kropsbehåring inden en aften i byen. Her skiller tyskerne og danskerne sig lidt ud, hvor hele 72 pct. og 65 pct. fjerner kropshår, mens de tyrkiske kvinder ligger under gennemsnittet med kun 33 pct.

“Der er ingen tvivl om, at der er nogen kulturelle forskelle i forhold til det at gøre sig klar, men fælles for os danske kvinder og vores europæiske medsøstre er, at tøj og hår er noget af det, som vi bruger meget tid på, når vi skal gøre os lækre til en festlig aften. I det hele taget viser undersøgelsen, at en stor del af os kvinder godt kan lide at gøre noget ud af os selv, inden vi træder ud af døren. Vi håber selvfølgelig, at vi med vores stylingredskaber kan gøre det lidt nemmere og sjovere for kvinder verden over at gøre sig klar,” siger Pernille Torbensson, Category Manager hos Remington.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *