Flot smil
Livsstil

Få et flot smil på trods af ødelagte tænder

Vi vil alle sammen gerne have det flotte, lige smil, som man ser på TV og i film. Desværre er dette ikke altid muligt, og desværre er der alt for mange danskere, som oplever problemer med, at de ødelagte tænder ikke kan give dem den selvtillid, de ønsker.

Det er der heldigvis råd for! Med en tandkrone, så kan du sørge for, at du kan have et smukt smil selv med tænder, som er blevet skadede. Du kan få lavet det hos Tandlægerne på Frederiksberg.

Hvad er en tandkrone?

Du har med garanti set disse små sager før. Det er nemlig små belægninger, ofte af metal, som placeres ovenpå tænder. Du får dem for eksempel i guld, hvorfra det kendte billede af guldtænder kommer fra.

En tandkrone bruges, hvis en tand er blevet så skadet, at den ikke kan repareres med en fyldning. Kroner placeres ovenpå tanden, deraf navnet, og gør tanden både mere holdbar og samtidig giver den en æstetisk ændring. Så kommer en skadet tand til at ligne de andre par meget nærmere.

Der findes flere materialer, som disse kroner kommer i. Guld er ofte brugt, da det er det stærkeste af disse. Derudover bruges porcelæn- samt metalkeramikkroner. Disse kroner er ofte lavet til at ligne rigtige tænder meget tættere end guldkronen, som ofte skiller sig ud.

Hvordan laves en tandkrone?

Tandkroner kan laves både til skadede tænder og til misfarvede eller misdannede tænder. Fælles er, at kronen bruges til igen at give dig et smukt og naturligt følende smil!

Når en krone skal laves, så slibes tanden, og derefter skal der tages et aftryk af den slebne tand. Når dette er gjort beskyttes tanden med en midlertidig kroner. Så kommer du ikke til at skære på tanden, og dermed få brug for et nyt aftryk.

Med aftrykket af tanden laves en gipsmodel af selvsamme tand. Ovenpå denne tilpasses en krone i det ønskede materiale. Når alt passer, så skal du have påsat kronen – det sker ved brug af et tyndt lag cement, som fungerer som lim.

Denne proces viser, at den lille tandkrone kommer til at sidde utroligt godt fast. Derudover er alle de mulige materialer meget modstandsdygtige. Det betyder altså, at du kan have den samme krone i lang tid!

Hvorfor vælge en tandkrone?

Måske er du lidt nervøs overfor denne procedure – eller måske føles det bare ikke nødvendigt. Der er dog flere gode grunde til at få denne behandling udført.

Som nævnt, så er tandkronen med til at give et mere naturligt følende smil. Mange danskere med skadede tænder er ikke glade for at smile i billeder, og følelsen af et godt smil betyder meget.

Derudover kan skadede tænder også skabe problemer for eksempelvis at tygge maden. Med en tandkrone bliver en skadet tand mere kraftig og kan dermed klare mere pres.

Til sidst er denne behandling også til dig med misfarvede eller misdannede tænder. Disse problemer kan ofte opstå uden, at du har kontrol over det. Med en sådan procedure, så kan du tage kontrol over dit smil igen!

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.