Genrelt,Livsstil

Sådan arrangerer du en smuk begravelse

For de pårørende er det altid vigtigt at arrangere en smuk begravelse, så de kan tage et fint farvel med den afdøde. En smuk begravelse tager udgangspunkt i, hvem den afdøde var som person. Det kan du for eksempel gøre mere tydeligt for de fremmødte ved at holde en tale.

Det er selvfølgelig individuelt, hvordan den smukke begravelse kommer til at foregå. Overordnet tager den dog først og fremmest udgangspunkt i den afdøde. På trods af det er der alligevel nogle elementer, der går igen, og som det er vigtigt for dig at overveje.

Hvis der er noget, du er i tvivl om i forhold til begravelsen, er det altid en god ide, at du tager en snak med den bedemand, der hjælper dig med at arrangere den. Vedkommende kan fortælle dig, hvad der er muligt. Læs mere her.

Sange skal passe til den afdøde

De sange, som I skal synge i kirken, skal selvfølgelig passe til, hvordan den afdøde er. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvilke sange I skal synge. Inden du skal til et møde med præsten, kan det derfor være en god ide, at du kigger lidt i salmebogen. Der kan du se efter sange, som du tror, at den afdøde ville have syntes om, og hvad du selv gerne vil høre på dagen.

Vil du holde en tale?

Som deltager i en begravelse er det meget smukt, at de pårørende holder en tale. Der kan de fortælle om den afdøde og dele gode minder med de fremmødte. Hvis du som pårørende har mod på at holde en tale, er det netop en god ide for dig.

Hvis du ikke er sikker på, at du kan gennemføre talen uden at græde, kan du i stedet skrive talen og så få en anden til at læse den op.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *