Hjemmet

Sådan bliver dine middagsselskaber alt andet end kedelige

For nogle kan det måske virke frygteligt gammeldags og formelt at invitere til middagsselskaber. Og måske er der også en snært af en anden tid i det. Ikke mindst fordi mange af os er så vant til at spise vores måltider foran en skærm. Men måske er det netop derfor, at du faktisk skulle overveje at holde et middagsselskab. For hvis du gør det rigtigt, så vil det blive alt andet end kedeligt.

Indret spisestuen til fest

Først og fremmest så er det vigtigt, at du og dine gæster føler jer godt tilpas under middagen. Derfor skal du også tænke på indretningen af din spisestue. For med enkelte tricks kan du gøre rummet helt perfekte til lange aftener i festlighedens tegn.

Få for eksempel spisebordsstole med armlæn, hvis I skal sidde godt. Spisebordsstole behøver bestemt ikke at gøre dig gul og blå af at sidde på dem. Faktisk skal de allerhelst gøre præcist det modsatte. De skal være bløde og behagelige, og så skal de give din krop støtte, hvor du har brug for det.

Planlæg en sammenhængende middag

Ved et rigtigt middagsselskab vil der selvfølgelig være flere retter. Men disse retter skal ikke kun gøre jer mætte. De skal også fortælle en historie. Prøv derfor på at tænke på en sammenhæng, når du sammensætter din middag.

Du kunne for eksempel vælge din middag ud fra specifikke temaer eller stikord, så som:

  • Et særligt land
  • En specifik måde at lave mad på
  • Årstiden og dens ingredienser
  • En speciel ingrediens, der går igen eller lignende

Sørg for underholdning

Selvom I godt nok er samlet om maden, så er det ikke det eneste, der skal være på programmet ved et festligt middagsselskab. Her kan du også planlægge en form for underholdning.

Det kan i princippet være alt, I kan lave ved bordet, så som brætspil eller sang og musik.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *