Genrelt

3 fordele ved elbiler

I disse år er en enorm transformation i gang. Efter i flere år at have haft lidt en af en niche-tilværelse indenfor autobranchen, er elbilerne nu for alvor begyndt at indtage vejene. Det sker, i takt med at teknologien efterhånden er så veludviklet, at du til en stadigt mere konkurrencedygtig pris kan købe elbiler, som både opfylder dine kapacitets- og rækkeviddekrav. Men det er naturligvis ikke uden grund og helt uprovokeret, at denne store omstilling er i gang. Og den altoverskyggende årsag kan du nok godt regne ud.

Mindre CO2-udledning

Forbrændingsmotorer er i stor udstrækning årsag til den massive udledning af kuldioxid til atmosfæren, som er skyld i den globale opvarmning og har bidraget med en masse trist og tragisk nyhedsstof til medierne. Selvom vores strømforsyning endnu ikke er 100% vedvarende og dermed bæredygtig, har elektricitet potentialet til at være fuldstændigt CO2-neutralt og er allerede langt bedre end benzin og diesel – ikke mindst i Danmark.

Færre bevægelige dele

Selvom elbiler på sin vis er højteknologiske, avancerede maskiner, kan de i en anden forstand betragtes som værende mere simple køretøjer end fossildrevne biler. For hvor mere traditionelle motorer er opbygget af et sindrigt system af aksler, tandhjul og andre små og store bevægelige dele, som alle skal være i god stand, før du kan køre, består elbilers motorer groft sagt bare af elektromagneter, som, idet de får tilført strøm, får en aksel til at dreje rundt. Der er dermed langt færre dele, som kan gå i stykker, og derfor (nok især på sigt) mulighed for en lavere elbil service pris.

Potentielt bedre køreegenskaber

Du har måske allerede hørt om de vanvittige accelerationer, som bl.a. Tesla’er kan præstere, muliggjort af elmotorerne. Det samme gælder i høj grad for andre elbiler. Ovenikøbet er elbilerne over en bred kam mere støjsvage og i øvrigt meget letkørte.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *