Sundhed

Kom i topform

”Det er mit nytårsforsæt næste år”, ”jeg starter på mandag”, ”til sommer skal jeg være …..”.

Undskyldninger er der mange af. Jeg tror faktisk slet ikke på undskyldninger. Jeg tror på, at der er forklaringer. Sådan er det vel egentligt generelt med alt. Så nej det var ikke fordi, at du ikke har tid nok til at træne eller lave sund mad. Det er fordi, at du vælger at prioriterer din tid anderledes. Og det er også fint. Men du kan ikke forvente at ligne hende/ham fra fitnesscenteret, som holder øje med sit mad indtag, og står dernede fra 5:30-7:30 hver eneste dag, hvis du ikke er villig til at lægge samme arbejde i det, som de er.

Men nu hvor vi alligevel er ved det, så er en nye start en oplagt mulighed for at revurdere vores tidligere bedrifter og det, som vi gerne vil med vores liv fremadrettet.

Jo bedre vi passer på os selv, jo større er chancerne for at vi kan leve lige det længere. Udover at vi kan leve længere, så forbedrer det i høj grad også vores livskvalitet, hvis vi passer på os selv og vores kroppe hver dag.

Spis sundt og hold et fornuftigt aktivitetsniveau

Der er mange holdninger til træning og til hvordan, at du skal komme i gang. Over alt på internettet flyder det med belæringer og myter angående træning. Der er ikke som sådan nogen former for træning, som er bedst. Det er meget individuelt hvad, at man godt kan lide. Vil du gerne have det sjovt, når du træner, eller vil du bare gerne have mest muligt ud af det?

Hvis du er en af dem, som har lyst til at græde hele vejen igennem dit træningspas uanset hvad, at du træner, så kunne du gøre dig klogt i bare at vælge det, som du får mest ud af.

Er du derimod virkelig glad for at danse zumba og supertræt af sure spinningsinstruktører, så er chancen for at du kommer oftere afsted altså langt større, hvis du vælge zumba selvom, at du nok forbrænder flere kalorier ved en times zumba.

For de fleste så er det bare en kontrol over mad indtaget og den daglige aktivitet, som kan holde kiloene nede. For andre har de brug for lidt hjælp til at fjerne fedt på maven. Vi er alle forskellige, og fedtet sætter sig forskelligt hos os alle sammen. Det er vi desværre ikke selv herre over.

Sundhed indefra

Vi skal passe på vores kroppe af flere årsager. Træning og sund kost har flere formål end blot at gøre os til vores bedste jeg på ydersiden.

Det er nødvendigt at have en stærk krop til alle de former for bevægelse, som vi gør os i til dagligt. Har du en stærk krop, så er du også tilbøjelig til at bruge din krop rigtigt, da det ligger naturligt i dig, og du mindsker du chancerne for at skade dig selv i dine daglige gøremål. 

Derudover er det er vigtigt at vi plejer og passer vores krop indefra. Det vil sige at vi altså skal tænke over det, som vi putter ind i den. En sund og varierende kost er både reducerende og forebyggende for overvægt og livsstilssygdomme. En sund kost bidrager til nedsættelse af hjerte- og karsygdomme, og det skaber bedre trivsel og et højere energiniveau.

Når du træner, så sker der også en masse sundhedsfremmende ting for din krop.

For det første så vil dit blodtryk falde, din iltoptagelse vil stige og dit hjerte vil i takt blive bedre. Da hjertet er en muskel, vil det vokse sig større og stærkere. Din krop vil generelt stabilisere sig på flere områder, og chancerne for at få en blodprop vil mindskes.

Det er tilladt at ændre sig til det bedre for at få det bedre

Når det kommer til sundhed og velvære så handler det kun om dig. Det er tilladt at gøre lige præcis det, som du mener vil skabe en større livsværdi og kvalitet for dig – også hvis det er mere rettet imod dit selvværd og det som vi ikke kan se med det blotte øje. 

Hvis du vil prioritere din tid på madlavning og i fitnesscenteret, så gør det. Hvis du vil prioritere dine penge på at ændre de ting ved dig selv, som du ikke umiddelbart selv kan gøre så meget ved, så gør endelig det!

Måske er det ikke for alle at ændre på sig selv. Enten fordi at man er tilhænger af det naturlige eller også fordi at man måske ikke er helt tilfreds med at skulle formes i omgivelserne af kitler og et klinisk klinikbord.

Plastikoperationer og mental træning er meget brugt i dag, og bliver mindre og mindre tabubelagt i hverdagen.

Så hvis du går og grubler og generelt har lidt for travlt, så er det okay at skrue ned for farten og prioritere dig selv.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *