sportsbandager
Ikke kategoriseret

3 smerter, som sportsbandager kan afhjælpe

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Langt de fleste af os vil opleve ømhed eller smerter i løbet af vores liv, som er voldsomt distraherende og forstyrrer vores hverdag. Heldigvis er der flere remedier til at afhjælpe disse smerter. En af de mest udbredte remedier er sportsbandager og lignende støtter, som afhjælper ømhed i et specifikt led eller område på kroppen, som af den ene eller den anden grund er blevet overbelastet.

Sportsbandager og støtter findes i mange former. Du kan for eksempel købe en ankelstøtte, som kun bruges til hvile og hverdag, eller kompressionsstrømper, som er til brug under løbetræning. Det er vigtigt, at du benytter den rigtige støtte til formålet. Selvom de alle hører ind under ”sportsbandager”, findes der altså visse støtter, som ikke er beregnet til sport.

Afhjælp gigtsmerter og andre kroniske smerter med forskellige støtter

Gigt er en af de mest udbredte smertelidelser i verden, og desværre er den kronisk. Faktisk er gigt den mest udbredte kroniske sygdom i hele Danmark. Derfor er der udviklet mange, særdeles hjælpsomme, støtter til gigtsmerter, som forhandles alverdens steder.

Eksempelvis kan du bruge en ankelstøtte fra Henza, som er særligt designet til at afhjælpe gigtsmerter. Henza har et bredt udvalg af alle typer sportsbandager og støtte, så her kan du helt sikkert finde noget, der kan hjælpe på dine smerter.

Gigt kan ramme flere forskellige områder af kroppen, og ud over en sund og blid livsstil, er den eneste løsning korrekt støtte af det ømme område. Oplever du derfor værre gigtsmerte i et eller begge knæ, bør du hellere købe knæstøtte end ankelstøtte. Har du generel ømhed i hele kroppen, er det bedste råd at føle sig frem langsomt. En ankelstøtte afhjælper måske ikke smerter, men den kan gøre det nemmere at gå længere afstande ad gangen, og derfor kan den jo stadig hjælpe.

Få støtte på løbeturen

Er du et aktivt menneske, kan en knæstøtte eller ankelstøtte være rigtig god til at minimere slid på vigtige led. Disse sportsbandager er udviklet med specifik henblik på at støtte under sportsudøvelse, så det er vigtigt, at du finder den rigtige type sportsbandage til din foretrukne sport.

Mange løbere benytter sportsbandager eller sportstape til at afbløde stød og slid på deres knæ, hofter, ankler og ryg under løbeturen. Eksempelvis kan en ankelstøtte minimere risiko for skadelig drejning af leddet, og en god støtte til ryggen kan minimere rygsmerter og hovedpine i forbindelse med løbeturen.

Støt mindre skader, så din krop heles korrekt

Hvis du har haft en mindre skade på ben, arm, skulder eller andet sted, kan en sportsbandage gøre underværker til at fremme helingsprocessen og minimere smerter i løbet af processen.

Som oftest benytter man såkaldte kompressioner til at afhjælpe skader og smerter i forbindelse med skader. En kompression holder det smertefulde område ”fast”. Du har altså stadig bevægelighed i leddet eller området, men du risikerer ikke at vende eller dreje området på en skadelig måde, som forværrer smerten. Det er som udgangspunkt altid anbefalet, at man spørger en ekspert til råds, inden man køber en sportsbandage til sine skader og smerter. Typisk kan man blot høre sin læge ad, om han eller hun anbefaler en specifik type sportsbandage eller anden metode til at afhjælpe smerterne.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *