kæledyr i et moderne hjem
Ikke kategoriseret

Sådan får du plads til et kæledyr i et moderne hjem

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Designermøbler, lædersofaer og dyre gulvtæpper er i risikozonen, når det moderne og stilfulde hjem får en ny beboer i form af et kæledyr. En kat eller en hund har nemlig svært ved at forstå, at din dyre lænestol ikke er beregnet til at hoppe rundt i.

Frygten for at få ødelagt dine møbler behøver dog ikke at holde dig fra at få et elskværdigt kæledyr. Den rette træning, opdragelse og indretning kan hurtigt få dit nye familiemedlem til at forstå husreglerne.

Vælg den rette race

Først og fremmest er der forskellige dyr at vælge mellem. Fugle, skildpadder, fisk, slanger – you name it. Disse dyr passer fint ind i et moderne hjem, da de ofte blot kræver et enkelt bur eller et akvarium.

De mest populære kæledyr er dog ofte hunde og katte, hvilket kræver en del mere arbejde og innovative løsninger. Denne artikel tager derfor udgangspunkt i disse to kæledyr.

Hunde og katte findes i adskillige racer, der hver især har deres egne egenskaber – lige fra størrelse, behov for aktivitet og hårtype. Derfor bør du undersøge de mange forskellige racer, før du beslutter dig for at købe dit nye kæledyr.

Hvis du bor i en fin lejlighed, kan du sagtens have en hund boende. Nogle hunde behøver kun at blive luftet et par gange om dagen, hvor andre hunde har brug for flere timers aktivitet på fulde drøn for at holde sig beskæftiget samt sund og rask. Det samme gør sig gældende med katte. Nogle katte har det udmærket med at bo i en lille lejlighed, mens andre katte har behov for at kunne udforske verden.

Derudover er der også forskel på, hvor meget et kæledyr fælder. Hvis du vil undgå en masse, trælse hår i dine møbler, kan du passende gå med en hårløs race eller en race, der fra naturens side ikke fælder i særlig stor grad.

Find ét rum til dit kæledyr

Når du er hjemme, er det forholdsvis nemt at holde styr på, hvad dit kæledyr går og laver. Det er dog straks værre, når du bliver nødt til at efterlade din kat eller hund derhjemme. Her gør du smart i at have et rum, hvor du uden bekymringer kan lade kæledyret have sin base.

For at signalere til kæledyret, at et rum er tilegnet dem, kan du med indretningen gøre rummet ideelt for dyret. Til hunden kan du for eksempel gå på udgik efter komfortable, robuste og unikke hundesenge. Disse hundesenge kan du tilmed finde i forskellige design, som ud over at passe til hunden også kan passe perfekt til resten af din boligindretning.

Til katten kan du finde det helt rette kattetræ, som du kan have stående i stuen, entréen eller på badeværelset. Kattetræer kan have adskillige former – nogle store og omfattende, mens andre er små og simple. Derved kan du også finde et yndlingsmøbel til din kat, som også passer til resten af rummet.

Oveni dette kan den rette træning af kæledyret gøre underværker. Et par timer til hundetræning vil for eksempel gøre underværker i forhold til din hunds lydighed. Hvis du gerne vil forsøde din tilværelse med et kæledyr i et moderne hjem, så fortvivl ej. I sidste ende vil det uden tvivl være hele besværet værd!

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *