krop sund
Ikke kategoriseret

Træn og spis din krop sund, så du igen kan passe bukserne i skabet

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

Er der også et par bukser i skabet, som du har haft liggende i lang tid, men ikke kan nænne at smide ud – for måske du en dag kommer i gang med træningen, og derfor så kan passe dem (igen). Sådan et par bukser har de fleste kvinder – og måske mænd – nok liggende, og hvorfor ikke nå målet, så du igen kan klemme dig ned i bukserne? 

Det er nemmere sagt end gjort, når man siger, at man skal spise sundt og dyrke motion, for det kræver tid, og du får jo ikke flere timer i døgnet, blot fordi du beslutter dig for, at du gerne vil passe din gamle bukser. Men du skal ikke se det som en begrænsning, du skal i stedet tænke ud af boksen. 

Lav hjemmeøvelser og mærk en forskel 

Hvis du synes, at det er svært at finde tid til at træne, så lad være med at melde dig ind i et fitnesscenter. Start med at lave nogle øvelser på gulvet i 20-30 minutter, og allerede efter et par uger vil du kunne mærke en forskel. 

Hvornår skal du så lave øvelserne, spørger du? Når du kommer hjem fra arbejde, er du sikkert helt smadret, men i stedet for at smide dig på sofaen, så smid dig på gulvet i stedet – og tænk på de lækre bukser i skabet. Når du ligger på gulvet, kan du gå i gang med øvelserne, og pludseligt har du fået trænet hele kroppen – hvor du derefter kan smide dig på sofaen. Du kan også blive bedre til at gå eller cykle til og fra forskellige gøremål – det tager måske en smule ekstra tid, men så slår du også to fluer med ét smæk.

Træn ikke kun for buksernes skyld 

Træn for din egen skyld – selvom mode er mange ting – så er det vigtigste ved træningen, at din motivation er, at du skal holde dig sund. Når din krop er sund og stærk, er der mindre risiko for eksempelvis smerter og skader, som man ellers nemt kan få, hvis man ikke holder sig i gang. 

Har du allerede smerter og er derfor ikke kommet i gang? 

Skader og smerter er noget af det værste, idet smerterne sagtens kan slå en ud af kurs. Hvis du er helt ny inden for træning, er det vigtigt, at du ikke overbelaster kroppen for meget. Gør du det, vil der komme skader. Start derfor stille og roligt ud, og byg efterfølgende mere og mere på. 

Hvis du har mange smerter, som afholder dig fra at træne, kan det være en god idé at opsøge hjælp hos eksempelvis smertefribevaegelse.dk, som kan give dig en konsultation og behandling af smerter. Smertefribevaegelse.dk er et behandlingssted, der kan få dig ovenpå igen efter en skade. Smerter kan være mange ting, men det er ikke meningen, at man skal gå rundt med smerter i knæet, nakken eller ryggen, hvorfor det er vigtigt, at du finder en behandlingsform, som virker på dig. 

Nogle smerter kan trænes væk, men hos Smertefribevaegelse.dk får du en holdbar løsning, der sørger for, at skaden bliver lokaliseret, og du derfor kan blive ved med træne.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *