Genrelt,Livsstil,Sundhed

Flere går i parterapi efter coronaoplukningen

Flere og flere går i parterapi efter Danmark er blevet lukket op igen efter coronapandemien. For i takt med at restriktionerne fases ud, og folk igen kommer ud blandt andre, stiger både utilfredsheden med det, de har, og lysten til at finde noget nyt. Derfor kommer flere og flere i parterapi både på Østerbro, i Jyllinge og i Jylland.

Tilsyneladende er det ikke alle ægteskaber og parforhold, der har holdt til at være lukket mentalt og menneskeligt ind under coronanedlukningen. 

Derfor ser parterapeuter over hele landet i stigende grad flere og flere par går i parterapi, fordi vi nu endelig får mulighed for at komme af med vores frustrationer efter genåbningen af landet. Eller fordi vi – efter at have været spærret mentalt inde med den samme partner og de samme hverdagsproblemer i lang tid – pludselig synes, græsset ser grønnere ud andre steder.

Mange i parterapi på Østerbro

Det er ikke helt forkert at se os som forårskåde køer, der bliver lukket på græs, når vi efter måneders nedlukning igen kommer ud blandt andre mennesker”, forklarer parterapeut Michael Søderberg, som tilbyder parterapi på Østerbro i København.

Han har haft rigtig mange par, som har taget kontakt til ham op gennem foråret, for at få aftalt tid til parterapi på hans klinik på Østerbro. Ja, faktisk synes antallet af henvendelser at stige for hver gang regeringen lempede endnu flere restriktioner.

Det har givet travlhed på klinikken.

3 gode tip til at redde parforholdet

Føler du og din partner også, at I er begyndt at gå hinanden på nerverne, eller har fået nok af den andens dårlige vaner under coronanedlukningen.

Tal om problemet uden at komme med beskyldninger

Så er det en god ide at få talt om problemet med din partner, inden situationen løber løbsk.

Det kan være svært, uden at det ender i skænderi.

Kunsten er at få indledt snakken på en måde, så de ankepunkter du kommer med, ikke lyder som en beskyldning. Kan du få det til at lyde som et ønske eller en bekymring, du har for jeres forhold, er der meget nemmere at undgå skænderiet.

Få hjælp af gode venner, som I er fortrolige med

Oftest ender det alligevel med et skænderi. Derfor kan det være nødvendigt at få en tredjepart med ind over, som kan fungere som mediator.

Det kan f.eks. være et vennepar eller en god, fælles ven, som I begge er fortrolige med og trygge ved.

Vedkommende skal naturligvis kunne forholde sig objektivt til problemerne, og evne at perspektivere tingene retfærdigt for begge sider.

Få professionel hjælp

Det kan dog være svært – og de færreste venner eller vennepar formår at holde sig neutrale i længden.

Derfor er det altid en bedre ide at søge professionel hjælp. Dels fordi, I pludselig skal til at forklare problemstillingerne for en komplet udenforstående. Og dels fordi der oftest er mere respekt omkring en fremmed person, som tilmed har en faglig uddannelse inden for parterapi.

Det giver nemlig vedkommende en række redskaber til at styre samtalen, så I undgår skænderierne, og ikke mister vennerne i processen.

Derfor bør du altid søge professionel hjælp til parterapi – både på Østerbro og i resten af landet.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *