alkoholbehandling
Sundhed

Problemer med alkohol kan have store konsekvenser

Man skal ikke skamme sig over, hvis man i løbet af sit liv kommer til at udvikle et misbrug. Hvis man får et misbrug, så er det ofte et tegn på, at der er noget andet, som er galt. At komme ud af et alkoholmisbrug kan være noget af de sværeste, man skal igennem her i livet. Men hvis man først kommer igennem det, så kommer det til at blive den bedste ting, man har gjort for sig selv.

Pas på dig selv og dem, du holder af

Man er ikke sig selv, når man er påvirket af alkohol. Men alkohol kan også bruges til f.eks. at dulme en smerte, man går rundt med. Det er dog farligt, hvis man dulmer smerten i stedet for at se på, hvad du kan gøre for, at smerten er nemmere at leve med. Der er så mange ting, man ikke kan have overblik over og holde ved lige, hvis man lider af et alkoholmisbrug. Man lever ikke ordenligt, før man er kommet ud af det.

Hvornår kan man kalde sig afhængig af alkohol?

Der er mange, der tænker, at man udelukkende er alkoholiker, hvis man ikke kan finde ud af at styre sit eget liv. Men der er faktisk mange funktionelle alkoholikere, der passer deres arbejde, og som udelukkende drikker, når de har fri. Mange føler også, at de godt kan sige stop, hvis de ikke har lyst til mere, men der er forskel på, om man gør det hver dag, og man føler, at man godt kan stoppe, eller om man slet ikke har behovet for at drikke alkohol hver dag. 

Et tabubelagt emne

Det er også ofte et meget tabubelagt emne, hvis man har udfordringer med alkohol. Men jo flere, der tør sige, at de har et alkoholproblem, jo mere normalt bliver det også, at man får behandling for det. Det kan være, at du skal være en af dem, der er de første til at sige, at alkohol kan give problemer.

Hvordan fungerer alkoholbehandling?

Når man begynder til alkoholbehandling, så er det typisk, at man starter med at komme til en forsamtale. Her er det at foretrække, hvis man kan få en pårørende med, som kan hjælpe med at afklare, hvad det er, der er problemet. Hvis man har et alkoholmisbrug, så er det vigtigt, at man har en god omgangskreds, der kan støtte én i de beslutninger, man tager.

Kender du en, der skal have hjælp med alkoholmisbrug?

Det er ikke altid personen, der har et alkoholmisbrug, som kontakter et sted, de kan få hjælp. Du kan få hjælp til, hvordan du skal tage den svære samtale, hvis du kender én, du mistænker, der har udfordringer med alkohol i hverdagen. Læs mere her og find ud af mere om, hvordan du kan hjælpe dig selv eller en anden, der har udfordringer med alkohol. Det er klart, at det altid vil være en svær samtale at tage, men det kan være en samtale, der er nødvendig.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *