Genrelt

Er du måske begyndt at drikke lidt for meget?

Går du og overvejer, om du måske er begyndt at drikke for meget. Vi lever godt nok i en kultur, hvor det er ganske socialt acceptabelt at drikke alkohol til næsten en hver lejlighed. Derfor kan det også være svært at nå til et punkt, hvor man rent faktisk stoppet op og begynder at reflektere over, hvor meget man drikker. Men det kan faktisk blive for meget. Og hvis du er begyndt at bekymre dig om, om du er nået dertil, så kan du få hjælp til afvænning.

Hvor meget er for meget?

Det kan være svært at sige, hvor meget egentlig er for meget. Dybest set handler det sjældent om mængderne af alkohol. Men det gør det også svært at afgøre, hvornår det på tide at opsøge hjælp.

Hvis du oplever problemer med dit alkoholindtag, så vil det i mange tilfælde kunne betragtes som et misbrug. Det man ofte ser efter, er netop ikke mængderne. Det er i stedet, om det påvirker dit liv på nogen måde.

I ordet misbrug ligger netop betydningen, at du bruger alkohol på en uhensigtsmæssig måde. Hvordan det viser sig i virkeligheden, kan være vidt forskelligt.

Påvirker det din hverdag?

Noget af det, man vil se på, når man forsøger at finde ud af, om der er tale om et misbrug, er hvorvidt det påvirker ens hverdag. Også det kan dog være meget forskelligt.

Mange misbrugere er enormt velfungerende. Derfor er det også et langt mere udbredt problem, end de fleste opfatter. For det kan ramme de fleste, og det er ikke altid til at spotte.

For de fleste misbrugere ligger problemet dog i, at det påvirker dem negativt på den ene eller den anden måde. Det kan for eksempel være:

  • På arbejdet
  • I sociale relationer
  • Ens familieliv
  • Ens følelsesliv

Er du i tvivl, så snak med nogen om det.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *