Hjemmet

Hold dig varm om natten

De kolde måneder betyder, at vi skal skrue mere op for varmen, men det kan være rart at spare på varmen en gang imellem. Derudover kan mange mennesker godt lide at sove, når der er lidt koldt, derfor kan det være en god idé at lufte lidt ud, inden man går i seng. Men hvis man gør det, kan det være en god idé at have en varm dyne. En nattesøvn vil kun blive bedre, hvis man har en god dyne. Der findes mange forskellige slags former for dyner, både tykke og tynde.

En dyne efter behov

Det kan være en god idé at skifte dyne hver årstid. Man kan finde dyner i 3 varmegrader – sommerdyner, helårsdyner og vinterdyner. Det er på mange måder en fordel, da man kan finde en dyne lige efter ens behov. Nogle har det varmt om natten, her kræver det en lettere dyne, mens andre hurtig fryser, hvor det kræver en tykkere dyne. Der er fordele og ulemper, ved alle tre slags dyner. Men hvis man vælger en helårsdyne, har man en dyne til hele året, det betyder, at man ikke behøver at skifte, når vejret ændrer sig. Hvis det er varmt udenfor, kan det hurtigt blive varmt inde i ens hjem, det kan forudsagde, at man sveder om natten, her kan man med god grund vælge en sommerdyne, hvilket vil forlænge din dynes holdbarhed.

Vaskeguide til dynen

Vi benytter sengebetræk til vores dyner og puder, som jævnligt bliver vasket, men hvis man gerne vil holde sin dyne lækker og frisk, kan det være en god idé at vaske den 2-4 gange om året. Lav en rutine hvor du vasker dynen ved hvert årsskifte. Det er en god idé at putte den ind i tørretumbleren sammen med nogle tennis- eller vaskebolde. På denne måde bliver dunene slået fra hinanden.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *