Nethandel

”Quantified Self – når vi måler vores liv”.

Cykelentusiasterne begyndte allerede i 1895 at måle på deres performance. I dag er denne tendens blevet til meget mere end det. Nu handler det om at måle på alt fra søvn, sport og til sundhed og job.

Teknologien i dag gør at vi kan måle på stort set alt i vores liv både vores puls, kolesteroltal, motion, søvn, skridt, ja selv vores kørsel og velbefindende kan vi måle på i dag. Der er apps og udstyr til at måle alt. Blandt andet er der de mange søvnrytme apps, og nu kan man også købe et lille kamera du sætter på dit tøj som automatisk tager 2 billeder i minuttet og som på den måde kan dokumentere din hverdag. Dette fænomen en lige nu en mega-trend rundt om i verden og er det som bliver kaldt Lifelogging eller Quantified Self – det vil sige at få så meget ud af sig selv som muligt, og ved at måle på sig selv kan blive mere effektiv i sin hverdag.

I 2007, i San Francisco, startede ”Quantified Self Movement” som er en virksomhed der holder konferencer, kurser og workshops. De har også meet-up grupper i hele verden hvor man mødes og kan lære blive mere effektiv i sin hverdag både når det gælder motion og sundhed, men også lige så meget hvordan man bliver mere effektiv på sit job. Alt dette skulle give mere kvalitet i din hverdag, mere kontrol og mindre stress.

Det handler ikke kun om at kunne se om man taber sig eller om man kommer i bedre form. Disse målemetoder er lige så meget om at måle om du har det godt og om du er ved at blive deprimeret eller syg på anden måde. Start-up virksomheden Ginger.io er en af frontløberne i denne branche og flere sundhedspersoner er positiv over elektronikken som kommer mere og mere ind i vores hverdag. Ginger.io måler hvordan du har det med spørgeskemaet samt ved at samle data i telefonen om hvor meget du bevæger dig. Disse data sammenlægges og ved at se efter udfald fra normen kan man se om brugeren er ved at blive deprimeret, ensom eller måskse om brugeren er ved at blivsse data sammenlægges og ved at se efter udfald fra normen kan man se om brugeren er ved at blivåske endda syg på anden måde.

 

Herhjemme er Quatified Self livsstilen godt på vej, dog ikke helt så langt fremme som Ginger.io. Men der er mange produkter på markedet herhjemme som kan hjælpe dig med at måle på dit liv. Nogen firstmovers på dette punkt er cykelryttere og cykel-entusiasterne. Denne gruppe har i mange år målt på deres puls, pedalkraftmåling, tid, distance og andre parametre som er med til at gøre en cykelrytter bedre og som gør det muligt at arbejde med forbedring. Allerede i 1895 blev den første simple ”cykelcomputer” også kaldt cyclometer, opfundet og her begyndt den spæde start af måling af cykling. Men teknologien har udviklet sig meget siden, både når det gælder cykelcomputere og andre måleudstyr og her er Garmin en af de førende brands med mange forskellige produkter.

Denne søgen efter at blive bedre og mere effektiv er også noget Garmin Vivosmart arbejder på at målrette efter. Med dette ur kan du blandet andet måle din puls, skridt, søvnrytme og kalorieforbrænding. Den kan kobles sammen med din smartphone så uret vibrere ved opkald, sms eller e-mails. Desuden husker den dig på at bevæge dig hvis du er inaktiv forlænge og hjælper dig med at huske at være aktiv i hverdagen, hvor mange har et stillesiddende job ved et skrivebord. Vivosmart husker rent faktisk på hvor meget du bevæger dig og ud fra disse data laver den nogle tilpasset mål til dig.

Hos Cyclingshop.dk vil man gerne være med til at hjælpe alle cykelentusiaster til at yde deres optimale i hverdagen, og få det bedste ud af deres træning – derfor har de nu investeret i endnu flere nye produkter fra Garmin.

At måle på vores performance er ikke nyt, men i dag er det blevet udvidet i takt med at teknologien er kommet. Vi kan måle på hvad vi vil og det kan være med til at optimerer både hverdag og træning.

 

 

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *