Livsstil,Mænd

Sådan renser du din læderjakke

En kvalitets læderjakke går aldrig af mode. For at holde den i perfekt stand skal den dog behandles med kærlighed.

Vi mænd elsker jo at smide tøjet i vaskemaskinen (det er så dejlig nemt!). Desværre kan man ikke bare lige smide en læderjakke i vaskemaskinen.

For i modsætning til de fleste andre beklædningsgenstande, vil det få jakken til at krympe, miste farve og/eller form.

Så hvis din læderjakke er snavset, findes der heldigvis andre måder, hvorpå du kan friske den op.

Læderjakker til mænd er bare pænere helt rene.

NB: Nedenstående behandling skal gøres med stor forsigtighed. Opsøg en professionel renser, hvis du er i tvivl om processen.

1. Brug sæbe og vand

Start med at blande en mild sæbeopløsning op i lunkent vand. Tilsæt derefter to teskefulde flyende opvaskemiddel og rør indtil det hele er opløst. Det er meget vigtigt, at du laver en mild opløsning, ellers kan det skade læderjakken. Sæben må desuden ikke indeholde blegende kemikalier.

2. Brug et vådt håndklæde

Herefter tager du et håndlæde eller en svamp og dypper i sæbeblandingen. Vrid overskydende væske væk. Håndklædet må ikke være gennemblødt, da for meget væske kan gøre endnu med skade.

3. Tør på ydersiden af jakken

Nu tager du det fugtige håndklæde og kører forsigtigt udenpå jakken. Det er vigtigt, at du ikke presser, men at hele processen foregår i små runde bevægelser. Læg mærke til steder med ekstra meget snavs, og giv hele læderjakken en tur på ydersiden.

4. Fjern sæben og gør jakken tør

Så snart du forsigtigt har givet hele læderjakken en tur med sæbevand, er det tid til at fjerne det hele igen. Det gør du ved at tage en klud med almindelig vand, og gentager processen fra ovenstående punkt. Herefter skal jakken tørre. Det gør den ved, at du tager et håndklæde, og forsigtigt dypper på alle våde steder. Læderjakken skal nu op på bøjle og tørre af.

Modeblogger Simon Strøm har skrevet flere interessante guides omhandlende modetøj til mænd. Bloggen er efter vores overbevisning helt klart et besøg værd.

Du kan måske også lide...

1 Kommentar

  1. Kurt johansen siger:

    Er der nogle butikker der renser skindjager og hvor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.