grønt tagsedumtag
Ikke kategoriseret

Skal du investere i et grønt tag/sedumtag?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Grønne tage, sedumtage eller ”græs på taget” er en af de vildt spændende nytilkommere til arkitektur og miljøbevidsthed. Førhen var grønne tage noget, som man kun så ude på landet, hvor nogle mennesker plantede græs og anden beplantning på deres tage. I dag er det dog muligt at få plantet sedum eller anlagt måtter af sedum på ethvert tag. Men er et sedumtag noget, som du bør investere i?

Sedum kaldes også stenurt. Stenurt er en stærk og robust type plante, som kan håndtere ekstrem tørke, voldsomme regnskyl og selvfølgelig at gro med relativt overfladiske rødder. Derfor er den ideel til formålet, da den kan overleve stort set alle steder.

Sedumtage kan lægges på en æstetisk og arkitektonisk flatterende måde på større bygninger, garager, helårsboliger og sommerhuse, tilbygninger og alt derimellem. Kort sagt: Sedumtage kan lægges på stort set ethvert tag.

Æstetik til fornuftig pris

Det første spørgsmål, som de fleste stiller sig selv, hvis de skal foretage en ny investering, er, hvad det kommer til at koste. Et sedumtag har flere fordele, men først og fremmest er det overraskende billigt. Leder du efter en fornuftig pris på sedumtag? Så har Buus Anlægsgartner en smart funktion til at udregne en pris ud fra nogle faktorer såsom etagehøjde, areal på taget og selvfølgelig hvilken type sedum, du ønsker.

Desuden er det muligt at få stenurt i forskellige farver og størrelser, så man kan skabe et helt unikt sedumtag til sin bolig. Såfremt I er flere i en ejerforening, som ønsker grønt tag på jeres bygning, er det altså muligt at få en farve og form, som passer lige netop jeres bygning. Sedumtag lægges altid af professionelle anlægsgartnere, som kan anbefale en løsning, der er skræddersyet til, hvad I ønsker.

I langt de fleste tilfælde lægges sedumtag i måtter eller bakker, men det er også muligt at plante enkelte stenurter. Ved at plante enkelte stenurter har man langt højere kontrol over det endelige udseende, men det tager længere tid om at vokse sammen. Ved at lægge måtter eller bakker har man mindre kontrol, men det grønne tag står færdigt med det samme.

Miljøvenligt og smukt tag til enhver bygning

Sedumtag er ikke længere kun til huse i forstaden eller ude på landet. Flere anlægsgartnere og andre firmaer har gjort det muligt at plante stenurt og andre tag-venlige planter på højhuse, hvilket giver et flot skel i bybilledet og desuden hjælper miljøet.

Stenurt er faktisk særligt anbefalet til midtbyer. Det er der tre overvejende grunde til, nemlig diversitet, temperaturkontrol og håndtering af regnvand. Med diversitet menes der, at de grønne tage ganske enkelt ser flotte ud, hvilket giver byboere en lidt smukkere udsigt ud over de lavere tage. Derudover virker sedumtage også lyddæmpende, så der ikke slipper lige så meget bylarm ind i boligerne.

Sedumtag er lyddæmpende, fordi de fungerer ligesom et ekstra lag isolering på taget. Derfor holder de også bygningen varmere, da de kontrollere temperaturen. Dette hjælper både den specifikke bolig, men også det omkringliggende område i sommeren, hvor varm sol direkte på asfalt og mursten skaber hedebølger i midtbysområder. Slutteligt optager et sedumtag op mod 80 % af regnvand, hvilket hjælper kloaksystemer. Altså er sedumtag godt i regn, sol og sne!

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *