Rejser

4 grunde til, at det er fantastisk at være udvekslingsstuderende

Måske overvejer du at tage på udveksling, men er ikke helt overbevist endnu. Her kommer vi med fire grunde til, hvorfor det er en fantastisk oplevelse for dig at tage af sted som udvekslingsstudent til en highschool i udlandet.

Det er en stor beslutning at tage på udveksling til et andet land. Derfor er det rart for dig at vide, præcis hvorfor det er så fantastisk. For opholdet betyder jo også, at du skal være væk fra dine venner og familie her i Danmark, og du skal kaste dig ud i noget nyt og ukendt. Det er altid angstprovokerende, men har også potentialet til at blive helt vidunderligt.

Her er fire grunde til, hvorfor det er fantastisk at tage på udveksling.

Du får masser af nye venner

Er du bange for, at du kommer til at savne dine venner derhjemme? Det behøver du bestemt ikke at være. Når du tager på udveksling, vil du nemlig helt sikkert få masser af nye venner. Du møder både en masse mennesker gennem de forskellige fag, som du har, og gennem alle de fritidstilbud, der er.

En værtsfamilie, der lærer dig om livet i det nye land

I de fleste tilfælde kommer du til at bo hos en værtsfamilie, når du tager på udveksling. Dermed får du en familie, der kan hjælpe dig med at falde til i det nye land. Det er rigtig rart for dig at have dem til at støtte dig, når du er langt væk fra dine forældre derhjemme. Mange udvekslingsstuderende har kontakt med deres værtsfamilie i mange år, efter de har været på udveksling.

Sightseeing og masser af spændende oplevelser

Kan du godt lide at komme ud at opleve seværdigheder i et nyt land, er et udvekslingsophold også en rigtig god mulighed for dig for at gøre det. Som udgangspunkt har du en hverdag i landet, men typisk bliver der også mulighed for at rejse lidt rundt.

Tager du afsted med en organisation som Into High School, starter de i mange lande med at arrangere en velkomstlejr for dig og de andre udvekslingsstudenter. Der bliver I klædt på til at være på udveksling, lærer lidt af sproget og tager på sightseeing i en af landets storbyer. Det kan for eksempel være New York i USA. Læs mere her.

Mulighed for at dyrke din passion

Når du tager på udveksling, giver det dig en rigtig god mulighed for at dyrke din passion. Det kan være, at du er vild med et land eller et sprog og gerne vil lære det bedre at kende. Det kan også være, at der er en sport, en kunstform eller et fag, som du gerne vil dyrke.

I andre lande har de en lang række fag, som vi ikke har i Danmark. Det giver dig mulighed for at tage dem. Det kan for eksempel være journalistik og fotografi. Derudover har de også en række sportsgrene, som du kan dyrke på et højt niveau i highschool. I USA er det for eksempel basketball, amerikansk fodbold og i nogle stater ishockey.  

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *