Ikke kategoriseret

Indret et motiverende hjemmekontor

Er du ligesom rigtig mange andre begyndt at vænne dig til at arbejde derhjemme? Der er mange fordele ved at arbejde på sit lille hjemmekontor, og den største er selvfølgelig, at man har mulighed for at arbejde trygt i hjemmets rammer, hvor man på den måde kan være mere sikker på, at man også huske at prioritere familielivet – og så er der også noget særligt over, at man kan arbejde i nattøj. Pas dog også lidt på med det – det kan hurtigt blive en lidt dårlig vane.

Men hvis man altså skal kunne koncentrere sig om at arbejde i sit eget hjem, så kræver det også, at man gør noget for at gøre det motiverende – man kan nemlig hurtigt blive distraheret lidt for meget af familielivet, eller hvad der ellers er af ting. Så se mere om det her.

En god siddeplads

Det første, du bør prioritere i dit hjemmekontor, er selvfølgelig en god siddeplads. Hvis man arbejder mange timer ad gangen i siddende tilstand, kan man godt opleve at få ret ondt i ryggen og hovedet, hvis man ikke sidder i en god nok stol – og det er her en god, ergonomisk kontorstol kommer ind i billedet. 

Med den rette kontorstol, som passer til dig og dine behov, har du nemlig de bedste odds for at få arbejdet klaret uden de store besværligheder. Udover en kontorstol kan du også overveje et hæve-sænke-bord, som gør, at du kan justere din siddestilling, hvilket også kan gøre noget for din arbejdsindsats. 

Praktisk og effektivt

Når det nu er et hjemmekontor, der er tale om, så er det også vigtigt, at du indretter til dette formål. Det er et kontor, som er i dit hjem, hvilket godt kan virke lidt forvirrende – for hvordan balancerer man lige privatliv og arbejde, uden at det ender ud i noget, som hverken du eller din familie kan være i?

Her må det handle om, at du sørger for, hjemmekontoret er et sted, du kun er, når du rent faktisk skal arbejde. Det skal ikke være et sted, hvor du lige spiser frokosten med børnene eller sætter gang i sjove projekter – det er et sted, hvor du arbejder, og det skal du også huske på, så det ikke går ud over dit privatliv. Det er nemlig den største udfordring ved at arbejde derhjemme.

Inspirerende ting på væggene

En sidste ting, du kan gøre, for at dit hjemmekontor bliver mere inspirerende og motiverende er at hænge ting op på væggene. Man kan få diverse motivationsplakater, som tit er at finde i kontormiljø særligt i USA. Det giver en fornemmelse af, at der er et endeligt mål, og at der er en grund til, at man gør, hvad man gør. Der er også mange, som godt kan lide at have familiebilleder hængende – eksempelvis af partner eller børn. Det kan også virke motiverende, men når det er et hjemmekontor, skal man måske overveje, om det er nødvendigt og motiverende, eller om det mere giver en lyst til at smutte ud i fællesrummene og være sammen med familien.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *