Pashmina vinder frem

  • af
tørklæder

Et af de helt klare modetips dette år må uden tvivl være at anskaffe sig et lækkert pashmina tørklæde. Der er bare noget vildt lækkert over at vide, at det ikke bare skaffes ved at knipse med fingrene. Der er lagt arbejde i. Og der er lagt kærlighed i. Det kan ses, og det kan mærkes.  Og tiden er inde til det. Et pashmina tørklæde betegner traditionelle håndvævede tørklæder og er altså ikke et stof i sig selv. Det er derimod enten elegante kashmirtørklæder, silkepashmina eller en blanding af de to lækre typer stof, cashmere og silke. Pashminaer er også ofte blandet med modal. Når cashmere uld anvendes er det for at opnå den letteste vægt samtidig med det allermest elegante udtryk. Og dertil kommer den ualmindelig blødhed. Cashmere signalerer ultimativ luksus samt casual elegance – måske nok den mest perfekte blanding!

 

Kun det allerfineste er godt nok

Når et pashmina tørklæde laves, kræses der for detaljerne, og der bliver derfor kun brugt det allerfineste uld. Et pashmina tørklæde er fremstillet af animalske fibre – helt nøjagtigt uldfibre fra Kashmirgeden. Og man benytter som sagt ikke al ulden. Derimod anvendes uldfibrene fra bugsiden. Disse er korte, hvilket giver dig en behagelig følelse af lethed, når tørklædet bæres. Derudover er det utrolig blødt, og man kan ikke undgå at smile lidt ved tanken om, hvor kostbart et tørklæde det er. Ulden findes nemlig ikke hvor som helst – nej, der skal et helt særligt klima til. Helst højt oppe i Himalaya bjergene. Det er altså noget af det allermest eksklusive og delikate, man kan komme i nærheden af. Og man kan glæde sig over et sådant tørklæde. Det kan bruges hele året rundt, og det er næppe for sjov, at ordet pashmina betyder ”blødt guld”. Og lyder ordet lidt ukendt, så tænk blot på cashmere – det har du måske hørt oftere. Det er præcis det samme.

Den vigtigste accessory

..er ifølge mange et tørklæde. Et tørklæde er nemlig ikke blot et tørklæde i traditionel forstand. I dag er folk kreative med stylingen af dette, og med et lækkert tørklæde i hånden føler man, at mulighederne er mange. Hvis du styler et pashmina tørklæde er du i helt trygge hænder – volumen bevares, og tørklædet forbliver præcist, som du fra starten ønskede.

Mange kvinder foretrækker et pashmina tørklæde, og det er langt fra kun i Danmark. Eksempelvis er kvinder i New York også helt vilde med brugen af tørklæder – herunder pashmina tørklæder. Det ses i stor stil ved den eksklusive forhandler BESOS’ succes (især i netop New York). BESOS sælger alskens tørklæder, og det er bestemt de luksuriøse af slagsen. BESOS er et dansk design, der med garanti snart for alvor vil slå igennem i Danmark. Udvalget er i hvert fald uden tvivl til det. Søger du eksempelvis et pashmina tørklæde, er mulighederne mange på denne side. Du finder både cashmere tørklæder samt silkepashmina. I de fineste farver og mønstre i øvrigt. Faktisk bliver man helt glad, når man ser siden – skønne farver bryder frem, og man begynder så småt at drømme om hvilket tøj fra garderoben, man kunne sætte sammen med et sådant tørklæde. De lange rektangulære tørklæder er nemme at style, og selv løsthængende giver det outfittet et helt bestemt, flot look.

På siden PashminaWear findes også pashmina tørklæder, og sidens navn beviser blot, at pashmina er et anerkendt navn i branchen.

 


Hvordan skal jeg style et pashmina tørklæde?

Som før nævnt er et sådant tørklæde i langt de fleste tilfælde lange og rektangulære. Det giver dig et væld af muligheder, og det giver dig også mulighed for gå med det helt enkle. Faktisk er det oftest denne type tørklæde, de fleste foretrækker. Buk det for eksempel på midten, og lad enderne smyge sig ind i hullet, der dannes, når det bukkede tørklæder lægges om halsen. Bind det præcist, som et helt traditionelt tørklæde bindes. Eller anvend det som et sjal.

Vælg gerne et tørklæde, der matcher din hudfarve og øjenfarve. En tørklædefarve, du ved passer dig. Et tørklæde er umådeligt tæt på ansigtet, og det afsløres desværre hurtigt, hvis ikke disse farver spiller sammen. Med det sagt burde der være god mulighed for at finde netop sådan en farve. Hos BESOS finder du alle regnbuens farver og nærmest alle tænkelige mønstre. Du finder alt fra den klassiske og enkle nude til lilla og brune nuancer. Du finder ensfarvede pashmina tørklæder i cashmere, og du finder pink silkepashmina. Du kan sågar finde et lækkert pashmina sjal – i smukke, brændte nuancer i øvrigt.

Ægte?

Mens nogle ikke har hørt ordet pashmina før, har andre hørt det lidt for ofte. Og lidt for ofte i negative sammenhænge. Desværre. Ordet er misbrugt. Der findes mange masseproducerede ”pashmina” tørklæder, som er alt andet end pashmina og lækker kvalitet. Derfor er prisen et vigtigt pejlepunkt, hvis man vil sikre sig et ægte pashmina tørklæde. Hvis et pashmina tørklæde er ægte, er det fremstillet af 100 % cashmere uld. Er det til gengæld det, er det den ultimative luksus, og det er den rareste fornemmelse, når et sådant tørklæde pynter på halsen. Det varmer dejligt, og det er lækkert at se på.

Kvalitet skal værdsættes, og derfor er det næppe lige gyldigt, hvor man handler. Hos BESOS er du garanteret god kvalitet og naturligvis også lækre accessories. Find blandt andet de fineste tørklæder i et flot vintage mønster, et dobbelt cashmere tørklæde ( i en skøn orange i øvrigt) og et eksklusivt tørklæde ( 100 % cashmere) i fine, farverige tern.  Med andre ord kan du uden tvivl finde noget, der matcher din stil, eller måske endda finde en ny stil, du vil prøve at efterleve. Det bløde guld vil uden tvivl forkæle din hals og forkæle dit outfit (og ikke mindst alle andres øjne. Tak for det!)

tørklæder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *