Livsstil

Hvornår skal I have hjælp af en parterapeut?

I bør opsøge en parterapeut så tidligt som muligt for at få løst jeres konflikter. Jo længere I venter, des større kan de vokse sig. En meget brugt terapiform til parterapi er familie opstilling, der handler om at gøre op de fastlåste forestillinger, I har om jer selv og hinanden.

Dit parforhold er selvfølgelig utrolig vigtigt for dig. Alligevel er der virkelig mange mennesker, der ikke er særlig gode til at passe på deres forhold. Det skyldes egentlig ikke, at de ikke vil det nok, men at de bare ikke ved, hvordan de skal agere hensigtsmæssigt over for den anden. Derfor kommer de i nogle situationer, som de ikke selv formår at løse.

Når et par begynder at tale om, at de gerne vil gå fra hinanden, er det også naturligt, at de overvejer, om de kan reparere forholdet. Kan det blive godt igen, hvis de for eksempel går i terapi og får talt om alt det, der tynger dem? Alt det, som de ikke har fået talt om gennem årene.

Tegn på, at I skal have hjælp af en parterapeut

Sandheden er, at hvis I er begyndt at tale om at gå fra hinanden, er I allerede kommet så langt ud, at det faktisk ikke giver så meget mening at gå i terapi. I har jo allerede besluttet jer for, at det ikke skal være jer længere. I har derfor ikke den samme gnist og begejstring til at give forholdet en chance. Dermed ikke sagt, at det ikke er muligt at redde med terapi, men det kommer til at blive et både langt og dyrt terapiforløb.

I stedet for at vente på, at du kommer så langt ud, at du overvejer at gå fra din partner, er det en langt bedre ide, at I sørger for at komme i terapi på et tidspunkt, hvor I stadig gerne vil hinanden. Det kan være, at I lige har haft et stort skænderi, som I ikke ved, hvordan I skal løse, men som I virkelig gerne vil løse. Det er nu, I skal tage i terapi, ikke når det er for sent.

Sådan kan en terapeut hjælpe jer

En parterapeut vil dog altid være åben over for at arbejde med jer, hvis han eller hun mener, at der er noget at arbejde videre med. Hvordan det foregår, er forskelligt fra terapeut til terapeut, men det handler selvfølgelig om at tale om jeres problemer og få dem løst.

En af de terapeutiske metoder, der er meget brugt, er familie opstilling. Det er en form for terapi, der tager udgangspunkt i de forestillinger, som I hver især har om jer selv. Det er nogle, som vi bygger op over en årrække, og for mange bliver de så fastlåste, at de ikke kan se, hvordan de skal ændre på dem.

De forestillinger bliver visualiseret med familie opstillingen, så det bliver tydeligt for dig, hvad de går ud på. Som regel er familie opstillingen med til at gøre, at du tydeligt kan se, hvad der er op og ned i forhold til forestillingen, og at der måske er en udvej, som du ikke havde regnet med. Læs mere om det her.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *