Genrelt,Livsstil

Madretter krydret med karry

Det næstmest solgte krydderi i Danmark er karry! Det mest solgte er kanel – og det er ikke kun i julemåneden. Måske fordi vi danskere har fået smag for orientalske retter, hvori der ofte tilsættes kanel. Efter karry kommer sort peber. Og nej, salt er ikke et krydderi, så det tæller ikke med i statistikken.

Vi hylder karryen med fem retter krydret med karry, som du få her.

Boller i karry

Boller i karry er nok den ret, der er ”ældst” og bedst kendt i Danmark, når det handler om karryretter. Den kunne såmænd være Danmarks nationalret. Den har faktisk været nomineret til det, men har vist aldrig indtaget førstepladsen. Du får opskriften på både kødbollerne og karrysovsen ved at klikke på linket i starten af teksten eller på billedet herunder. Du får endda et lille ekstra tip til, hvordan du gør kødbollerne ekstra smagfulde.

boller i karry

Kylling i karry

Kylling i karry er måske nok ikke en ret, der har været lige så længe kendt i Danmark som boller i karry, men den er helt sikkert populær rundt om i de danske hjem – både hos børn og voksne. For mange er karry blot et krydderi, men faktisk er det en blanding af mange krydderier. Derfor kan du også lave din egen unikke karry. Når du klikker på linket herover eller billedet herunder, får du ikke alene opskriften på kylling i karry, men også en opskrift på karry, som du kan forfine og gøre til din egen.

kylling i karry

Karrysuppe

Karrysuppe kan varme kroppen i vinterkulden på hele to måder – ved varmen fra suppe og ved styrken fra karryen. Men karrysuppe er også en udmærket ret resten af året, for du behøver jo ikke at gøre den brændende stærk, og med en klat kold yoghurt på toppen bliver suppen let og frisk. Klik på linket i starten af teksten eller på billedet, så får du en opskrift på velsmagende karrysuppe med kylling og yoghurt naturel.

karrysuppe

Æblekoteletter i karry

Æblekoteletter i karry er én af mine favoritretter, både når det gælder tilberedning og smag. Den er nem at lave, det går forholdsvist hurtigt, og den smager skønt. Retten får smag fra selleri, æbler og bacon, som er en superlækker smagskombination. Derudover får den fylde og sødme fra fløde og honning. Lyder det lækkert? Du finder opskriften ved at klikke på linket eller billedet. Den bliver med garanti også én af dine favoritter.

Karrykål

Karrykål er en alsidig ret. Det kan spises som tilbehør eller som en selvstændig ret. Som tilbehør skal du ikke bruge ret mange flere ingredienser end kål og karry – blot lidt kokossmag. Som hovedret kan du komme kyllingestrimler, bacontern, cocktailpølser eller noget helt fjerde i for at give en lidt mere mættende ret. Går du vegetarvejen, kan du tilsætte svampe, bønner, aspargesstykker eller lignende. Klik på link eller billede for at gå til opskriften.

karrykål

Tak til HurtigMums for at vi måtte få deres artikel og få lov at bruge deres billeder 🙂

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *